Правове регулювання авторських прав в Україні

Автор(и)

  • О. В. Стовбун Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Т. М. Яворська Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Наявність сучасної, міжнародно визнаної системи авторських прав є необхідним елементом для досягнення високого економічного та соціального розвитку будь-якої держави. Захист авторських прав сприяє використанню та подальшому розвитку винахідницьких та творчих талантів, підтримує та зберігає національний потенціал у сфері інтелектуальної діяльності та залучає інвестиції, стабілізуючи економічну ситуацію, у якій як вітчизняні, так і іноземні інвестори можуть бути впевнені, що їхні права будуть поважати. Створення такої системи має особливе значення для України – країни зі значним науково-технічним та інтелектуальним потенціалом.

Біографії авторів

О. В. Стовбун , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач освіти

Т. М. Яворська , Донецький національний університет імені Василя Стуса

канд. пед. наук, старший викладач кафедри інформаційних систем управління

Посилання

Інтелектуальна власність. Підручник / М. М. Капінос, Е. Т. Лерантович, М.М. Солощук. – Харків: НТУ «ХПІ», 2016. – 348 с.

Конституція України від 01.01.2020 // https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80#Text

Про авторське право і суміжні права: Закон України від 23.12.1993 № 3792-XII [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/3792-12

Проєкт закону України «Про авторське право і суміжні права» 10.03.2020 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.me.gov.ua/Documents/Detail?title=ProktZakonuUkrainiproAvtorskePravoISumizhniPr ava

Загальні положення про право інтелектуальної власності: Цивільний кодекс України https://urst.com.ua/tsku/st-432

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-14

Як цитувати

[1]
Стовбун , О.В. і Яворська , Т.М. 2021. Правове регулювання авторських прав в Україні. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Груд 2021), 44-48.

Номер

Розділ

Секція 1. Інформаційно-комунікаційна діяльність