Проектування та реалізація системи з прогнозування погоди

Автор(и)

  • А. О. Білич Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Т. В. Нескородєва Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Актуальність даної теми полягає у дослідженні методів погоди для проектування та реалізації додатку з прогнозування погоди та забезпечення його роботи на основі регресійних методів прогнозування з використанням аналізу даних. В основі дослідження були використанні такі методи прогнозу на основі статистичного аналізу як: проста лінійна регресія, множино-лінійна регресія та метод часових рядів. Дослідження включає в себе не лише теоретичну частину, але і вимагає його практичну реалізацію, що і було створено в дослідження цієї теми.

Біографії авторів

А. О. Білич , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач освіти

Т. В. Нескородєва , Донецький національний університет імені Василя Стуса

к.т.н, доцент, завідувач кафедри інформаційних технологій

Посилання

Джейсон У. Осборн., Найкращі практики з логістичної регресії. - SAGE Publications, Inc, 2014 – 500 с.

Рігбі Р., Хелер Г., Розподіли для моделювання розташування, масштабу та форми: використання GAMLSS у R (Chapman & Hall/CRC The R Series) 1 -е видання. - Chapman and Hall/CRC; 1st edition, 2019 – 588 с.

Ануша Ілюккумбура., Вступ до регресійного аналізу. - Independently published, 2020 – 121 с.

Крохмалюк В.В. Нескородєва Т.В. Аналіз даних про сердечні захворювання методами статистичного навчання. Матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції для студентів, аспірантів та молодих вчених "Прикладні інформаційні технології" (29 квітня 2020 року) - Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса., с.29-33.

Ярош О.Л. Нескородєва Т.В. Аналіз даних про ринок житла в Україні засобами мови R. Матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції для студентів, аспірантів та молодих вчених "Прикладні інформаційні технології" (29 квітня 2020 року) - Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса, с.74-76.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-14

Як цитувати

[1]
Білич , А.О. і Нескородєва , Т.В. 2021. Проектування та реалізація системи з прогнозування погоди. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Груд 2021), 51-54.

Номер

Розділ

Секція 2. Прикладні інформаційні технології, технології інтернету речей, інформаційна безпека