Скрам методологія управління проектами

Автор(и)

  • А. М. Бровді ДВНЗ «Ужгородський національний університет»
  • М. М. Шаркаді ДВНЗ «Ужгородський національний університет»

Анотація

Управління проектами це важливий процес, який забезпечує вчасне та вірне виконання всіх цілей та завдань проекту. На сьогоднішній день існує дуже багато методологій управління проектами. Однією з найбільш використовуваних в ІТ сфері є скрам методологія. Скрам - це спосіб гнучкого управління складними проектами, пов'язаними з розробкою програмного забезпечення. Назва походить від гравців регбі та перекладається як «сутичка». У регбі це елемент гри, який показує важливість командної роботи задля перемоги. Іншими словами, скрам - це фреймворк управління, згідно з яким одна або кілька кросфункціональних самоорганізованих команд створюють продукт поетапно.

Біографії авторів

А. М. Бровді , ДВНЗ «Ужгородський національний університет»

аспірант

М. М. Шаркаді , ДВНЗ «Ужгородський національний університет»

к.е.н., доцент, доцент кафедри кібернетики і прикладної математики

Посилання

Джефф Сазерленд. SCRUM. Революционный метод управления проектами = SCRUM. The art of doing twice the work in half the time. — Манн, Иванов и Фербер, 2016. — 288 с. — ISBN 978-5-00057-722-6.

https://www.scrumalliance.org [Електронний ресурс].

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-14

Як цитувати

[1]
Бровді , А.М. і Шаркаді , М.М. 2021. Скрам методологія управління проектами. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Груд 2021), 55-56.

Номер

Розділ

Секція 2. Прикладні інформаційні технології, технології інтернету речей, інформаційна безпека