Особливості захисту сучасної інфосфери в умовах стороннього кібернетичного впливу

Автор(и)

  • Ю.О. Мазур Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • О.В. Зелінська Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

З розвитком IT-технологій, все більшої уваги потребує інформаційне середовище (кіберпростір). Якщо раніше аби нанести шкоди державі використовували збройні війни, то з появою IT додалась ще одна небезпека – кібервійна.
За статистикою в Україні упродовж тижня стається близько 40 тисяч кібератак. Найбільше страждають такі сфери як: банківська справа та державні установи. Фахівці пояснюють, що кількість нападів також пов’язана з додатком “Дія”, адже саме там зберігається великий обсяг персональної інформації українців. І хоча розробники додатку вказують на те, що “Держава в смартфоні” на високому рівні програмно захищена, це не зменшує кількість спроб злому застосунка.

Біографії авторів

Ю.О. Мазур , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач освіти

О.В. Зелінська , Донецький національний університет імені Василя Стуса

к.т.н, доцент, доцент кафедри інформаційних технологій

Посилання

Діордіца І. Класифікація кіберзагроз та їх легітимація у нормативно-правових актах України. Підприємництво,господарство і право.10. 2017. С. 206-211.

Про затвердження Правил забезпечення захисту інформації в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах: Постанова від 29.03.2006 р. № 373. Дата оновлення:10.02.202. URL: http://surl.li/aqyyb (дата звернення: 12.11.2021)

Кібервійна. URL: http://surl.li/aqvcy (дата звернення: 12.11.2021)

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-14

Як цитувати

[1]
Мазур , Ю. і Зелінська , О. 2021. Особливості захисту сучасної інфосфери в умовах стороннього кібернетичного впливу. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Груд 2021), 102-103.

Номер

Розділ

Секція 2. Прикладні інформаційні технології, технології інтернету речей, інформаційна безпека