Впровадження публічних е-консультацій в Україні

Автор(и)

  • К. А. Швець Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Публічна політика в глобальному масштабі вимагає максимальної співучасті акторів у формуванні нового управлінського, комунікативного та ідеологічного концепту світового розвитку. У той же час в сучасному світі з’явилося безліч нових акторів політики, які здатні впливати на політичний процес на мікро-, макро- та мегарівнях, що стало результатом змін і появи нових форм публічної взаємодії різних суб’єктів політики в процесі вироблення нових моделей комунікації і глобального управління.
Важливим інструментом ефективної реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами є їх залучення до прийняття рішень органами державної влади, зокрема через механізм електронних консультацій.

Біографія автора

К. А. Швець , Донецький національний університет імені Василя Стуса

аспірант кафедри політології та державного управління

Посилання

Кодекс кращих практик участі громадськості у процесі прийняття рішень CONF/PLE(2009)CODE1. Конференція міжнародних неурядових організацій Ради Європи, 1.10.2017.

Механізми владно-громадської взаємодії в ОТГ: успішні практики. ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», квітень 2019.

Посібник з інформації, консультацій та громадської участі у формуванні та проведенні політичного курсу. OECD, 2017.

Постанова Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/996-2010-%D0%BF#Text

Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії розвитку інформаційного суспільства» від 15 травня 2013 року № 386. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/386-2013-%D1%80#Text

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-15

Як цитувати

[1]
Швець , К.А. 2021. Впровадження публічних е-консультацій в Україні. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Груд 2021), 200-203.

Номер

Розділ

Секція 4. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень соціо-комунікаційних і політичних процесів