Трансформація лексичного образу Зеленського та путіна в інформаційних телеграм-каналах під час повномасштабного вторгнення

Автор(и)

  • В. В. Борищук Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Н. О. Стеблина Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Повномасштабна війна Росії проти України сильно змінила інформаційний простір, який насичений сотнями новинних матеріалів з обох сторін, що вкрай помітно, у першу чергу, в інформаційних телеграм-каналах. Вони коротко та швидко повідомляють про події як на фронті, так і в самих країнах та світу. Основна тематика публікацій – це російсько-українська війна, однак новинні стрічки часто згадують про 2 ключові персони, а саме президенти ворогуючих країн – Володимир Зеленський та володимир путін, за якими пильно та постійно спостерігає весь світ.

Біографії авторів

В. В. Борищук , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

Н. О. Стеблина , Донецький національний університет імені Василя Стуса

д. політ. н., професор, професор кафедри журналістики та соціальних комунікацій

Посилання

Rating of Telegram channels. TGStat. URL: https://tgstat.com/ratings/channels/news?sort=members (дата звернення: 11.10.2022).

Зневажлива граматика війни: власні назви та імена агресора пишемо з малої літери. Армія.Inform : веб-сайт. URL: https://armyinform.com.ua/2022/03/16/znevazhlyva-gramatykavijny-vlasni-nazvy-ta-imena-agresora-lyshe-z-maloyi-litery/ (дата звернення: 17.09.2022)

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-12-13

Як цитувати

[1]
Борищук , В.В. і Стеблина , Н.О. 2022. Трансформація лексичного образу Зеленського та путіна в інформаційних телеграм-каналах під час повномасштабного вторгнення. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Груд 2022), 15-18.

Номер

Розділ

Секція 1. Інформаційно-комунікаційна діяльність