Заходи України із забезпечення кібербезпеки національної інфосфери та протидії проявам кіберзлочинності

Автор(и)

  • Д.М. Єрмак Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • О.В. Зелінська Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Сьогодні фахівці з кіберзахисту від ДССЗЗІ, СБ та МВС України стикаються у своїй роботі з численними труднощами, не маючи змоги самотужки розібратися з усіма проявами внутрішніх і зовнішніх загроз національній безпеці України в інформаційному та кіберпросторі. Через це їм доводиться дедалі активніше шукати шляхи співробітництва з аналогічними організаціями світового співтовариства, використовуючи для цього всі наявні можливості й механізми, які є в розпорядженні кожної з країн.

Біографії авторів

Д.М. Єрмак , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

О.В. Зелінська , Донецький національний університет імені Василя Стуса

доцент, доцент кафедри інформаційних технологій

Посилання

Конспект лекцій з дисципліни «Методика та техніка кібербезпеки» URL: https://knit.info/wp-content/uploads/2020/10/Konspekt_MTKYS-41.pdf

Інформаційна та кібербезпека: соціотехнічний аспект URL: https://dut.edu.ua/uploads/p_303_79299367.pdf

Бурячок, В. Л. Інформаційна та кібербезпека: соціотехнічний аспект: підручник / [В. Л. Бурячок, В. Б. Толубко, В. О. Хорошко, С. В. Толюпа]; за заг. ред. д-ра техн. наук, професора В. Б. Толубка.— К.: ДУТ, 2015.— 288 с.

В.В. Денисюк, О.В. Зелінська, Важливість кібербезпеки в сучасному світі. Комп’ютерні технології обробки даних: матеріали ІІ Всеукраїнської науковопрактичної конференції, м. Вінниця: ДонНУ, 10 грудня 2021. – 130-132 с.

Н.В. Рогожук, Т.В. Січко, Передача даних небезпечним каналом зв’язку, з використанням шифрування відкритим ключем. Прикладні інформаційні технології: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції для студентів, аспірантів та молодих вчених, м. Вінниця: ДонНУ, 29 квітня 2020. – 88-90 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-12-14

Як цитувати

[1]
Єрмак , Д. і Зелінська , О. 2022. Заходи України із забезпечення кібербезпеки національної інфосфери та протидії проявам кіберзлочинності. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Груд 2022), 113-115.

Номер

Розділ

Секція 2. Кібербезпека, прикладні інформаційні технології, технології інтернету речей