Реформа державного управління в Україні, як умова ефективності політичної системи

Автор(и)

  • В. В. Ружицький Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • О. М. Чальцева Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Умовою розвитку України як демократичної, соціальної, економічно та політично стабільної держави є реформування державного управління та створення ефективної системи управління, яка забезпечить своєчасне надання державних послуг з ефективним використанням державних коштів та у прозорий та підзвітний спосіб перед громадянами. Реформа державного управління також вважається основоположною для процесу вступу до ЄС – вона є одним із трьох ключових стовпів реформи, поряд із верховенством права та економічним управлінням. Для досягнення результатів необхідно окреслити загальне бачення та пріоритетні цілі, які спрямовують і координують впровадження реформ. Тому важливо підходити до процесу реформування реалістично, послідовно та узгоджено сплановано, з точки зору всієї вертикалі влади в країні.

Біографії авторів

В. В. Ружицький , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

О. М. Чальцева , Донецький національний університет імені Василя Стуса

завідувач кафедри політології та державного управління, д.політ.н., доцент

Посилання

Євтушенко Н., Андріяш В. «Державне управління» Частина 2. Миколаїв 2014 с. 248

Слухай С., Хаджараєва С. «Державне управління в Україні: адаптація до європейських стандартів» URL: https://www.researchgate.net/publication/341971890_Public_Administration_in_Ukraine_A djusting_to_European_Standards (дата звернення: 01.10.2022)

Fragile States Index 2022 URL:https://fragilestatesindex.org/ (дата звернення: 22.09.2022)

OECD Policy Responses: «Public governance in Ukraine Implications of Russia’s war». URL:https://www.oecd.org/ukraine-hub/policy-responses/public-governance-inukraine-c8cbf0f4/ (дата звернення: 10.09.2022)

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-12-19

Як цитувати

[1]
Ружицький , В.В. і Чальцева , О.М. 2022. Реформа державного управління в Україні, як умова ефективності політичної системи. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Груд 2022), 340-345.

Номер

Розділ

Секція 4. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень соціо-комунікативних і політичних процесів