Основні аспекти інтернаціоналізації закладів вищої освіти

Автор(и)

  • К. В. Присяжнюк Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • В. Ю. Василенко Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

міжнародні здобувачі; глобалізація; вища освіта; культурний обмін; інтернаціоналізація

Анотація

Інтернаціоналізація закладів вищої освіти має важливе значення в сучасному світі, адже світ стає все більше взаємопов’язаним. Інтернаціоналізація дає змогу підготувати здобувачів та викладачів до роботи в глобальному середовищі, розвивати міжнародні зв’язки та підвищувати культурну компетентність. Інтернаціоналізація відкриває доступ до ширшого спектру навчальних програм, ресурсів та можливостей для здобувачів і викладачів. Міжнародні дослідницькі проєкти та співпраця з іноземними ученими сприяють розвитку наукової спільноти та обміну знаннями. Інтернаціоналізація допомагає привертати здобувачів з різних країн, що збагачує навчальне середовище та сприяє культурному обміну. Загалом інтернаціоналізація сприяє підвищенню якості освіти, розвитку культурного розмаїття та сприяє готовності людей працювати в умовах глобального світу.

Біографії авторів

К. В. Присяжнюк , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

В. Ю. Василенко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

канд. наук з соц. ком., старший викладач кафедри інформаційних систем управління

Посилання

Європейський журнал освітніх досліджень: вебсайт. URL: https://eujer.com/internationalization-in-higher-education-universitys-effective-promotion-strategies-inbuilding-international-trust (дата звернення: 05.11.2023).

Інтернаціоналізація вищої освіти, виклики та можливості наступного десятиліття: вебсайт. URL: https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-56316-5_1 (дата звернення: 05.11.2023).

Аспекти успішної інтернаціоналізації вищих навчальних закладів: вебсайт. URL: https://www.researchgate.net/post/What_are_the_aspects_of_successful_internationalization_of_hi gher_education_institutions (дата звернення: 05.11.2023).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-01-02

Як цитувати

[1]
Присяжнюк , К.В. і Василенко , В.Ю. 2024. Основні аспекти інтернаціоналізації закладів вищої освіти. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Січ 2024), 43-44.

Номер

Розділ

Секція 1. Інформаційно-комунікаційна діяльність