Вплив пошукової оптимізації на видимість сайтів онлайн-бізнесу

Автор(и)

  • Ю. Л. Яворська Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • В. Ю. Василенко Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

SEO; пошукова оптимізація; маркетинг; онлайн-бізнес; вебсайт; штучний інтелект

Анотація

Ведення онлайн-бізнесу у наш час стало новою гілкою підприємництва, і однією із її основ є маркетинг та просування товару. Зі свого боку, маркетинг не може бути ефективним без детально пропрацьованої пошукової оптимізації. Основою пошукової оптимізації (SEO) є ключові слова і фрази, які допомагають просувати сайти відповідно до потреб потенційних покупців та введених ними запитів. Проте з розвитком технологій, появою штучного інтелекту та постійними змінами у пошукових алгоритмах SEO також зазнає суттєвих змін та удосконалень.
Сьогодні найбільшим і найдоступнішим джерелом інформації є інтернет, тому перше, що зробить людина за потреби певного товару або послуги – швидкий огляд перших результатів пошуку у браузері. Саме тому важливість SEO виявляється незаперечною, а пошукова видимість стає ключовою для бізнесу та вебпроєктів, адже саме завдяки їй користувачі знаходять необхідну інформацію.

Біографії авторів

Ю. Л. Яворська , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувачка вищої освіти

В. Ю. Василенко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

канд. наук з соц. ком., старший викладач кафедри інформаційних систем управління

Посилання

Галака М. П., Квіта Г. М. Методи підвищення ефективності продажів на основі аналітичних компонентів інтернет-маркетингу. Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості. Київський національний університет технологій та дизайну. 2021. С. 91–95.

Як SEO впливає на прибуток? URL: https://web-promo.ua/ua/blog/yak-seo-vplivaye-napributok/ (дата звернення: 04.11.2023).

Білоусько Т. Роль пошукової оптимізації в маркетинговій діяльності. Економіка та суспільство. 2023. № 54. DOI: 10.32782/2524-0072/2023-54-38 (дата звернення: 04.11.2023).

Штучний інтелект у SEO: Покращення видимості сайту. URL: https://it-rating.ua/news3768 (дата звернення: 07.11.2023).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-01-02

Як цитувати

[1]
Яворська , Ю.Л. і Василенко , В.Ю. 2024. Вплив пошукової оптимізації на видимість сайтів онлайн-бізнесу. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Січ 2024), 56-58.

Номер

Розділ

Секція 1. Інформаційно-комунікаційна діяльність