Український медіапростір: зміни у звичках споживання новин українцями під час протистояння країни повномасштабній російській агресії

Автор(и)

  • Т. М. Яворська Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

інформаційний простір; медіапростір; засоби масової інформації; Telegram-канали

Анотація

Актуальність дослідження полягає в акцентуванні уваги на трансформаціях, що відбулись в українському медіапросторі з початком повномасштабного вторгнення, змінах в отриманні інформації серед українського суспільства.
 Однією з важливих сфер інформаційного суспільства є інформаційна сфера, що має власні ознаки та відмінності від інших сфер суспільства. Інформаційна сфера розвивається у взаємозв’язку з інформаційною інфраструктурою, інформаційною діяльністю, інформаційною культурою тощо.

Біографія автора

Т. М. Яворська , Донецький національний університет імені Василя Стуса

канд. пед. наук, доцент, доцент кафедри інформаційних систем управління

Посилання

Закон України «Про медіа» від 13 грудня 2022 року № 2849-IX. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2849-20#Text (дата звернення 19.11.2023).

Українські медіа, ставлення та довіра у 2023 р.: Опитування USAID-Internews щодо споживання медіа. URL: chromeextension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://internews.in.ua/wpcontent/uploads/2023/10/Ukrainski-media-stavlennia-ta-dovira-2023r.pdf (дата звернення 19.11.2023).

Баловсяк Н. Як Telegram став одним із головних діджитал інструментів цієї війни. URL: https://tyzhden.ua/iak-telegram-stav-odnym-z-osnovnykh-didzhytal-instrumentiv-tsiiei-vijny/ (дата звернення 20.11.2023).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-01-02

Як цитувати

[1]
Яворська , Т.М. 2024. Український медіапростір: зміни у звичках споживання новин українцями під час протистояння країни повномасштабній російській агресії. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Січ 2024), 59-61.

Номер

Розділ

Секція 1. Інформаційно-комунікаційна діяльність