Проблеми розвитку публічної політики України у воєнний період

Автор(и)

  • К. А. Швець Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

публічна політика; публічне управління; Україна; воєнний стан; взаємодія акторів політики

Анотація

Умови воєнного стану в Україні поставили перед системою публічного управління нові виклики та загрози. Для їх подолання необхідно ретельно дослідити проблеми розвитку публічного управління в умовах війни. У цій роботі проаналізовано теоретичні розробки та концептуальні напрацювання вітчизняних і закордонних авторів з питань публічного управління в умовах воєнного стану. Визначено основні інституційні зміни, які відбулися в Україні внаслідок запровадження воєнного стану. Розкрито дисфункції в роботі формальних і неформальних інститутів нашої держави.

Біографія автора

К. А. Швець , Донецький національний університет імені Василя Стуса

аспірантка кафедри політології та державного управління

Посилання

Борщевський В. В., Василиця О. Б., Матвєєв Є. Е. Публічне управління в умовах воєнного стану: інституційні трансформації, стратегічне планування та механізми розвитку. Держава та регіони. Серія: Публічне управління і адміністрування. 2022. № 2(76). С. 30–35.

Аналіз державної політики у сфері національної безпеки і оборони України / А. Дацюк, В. Садовський, О. Полтораков, Р. Марутян. 2015. URL: https://rpr.org.ua/wpcontent/uploads/2018/02/Analiz-polityky-NB-pravl-final.pdf

Аналіз загроз національній безпеці у сфері внутрішньої політики / І. Павленко, В. Нагірний, В. Потапенко, Є. Маляревський. Експертне опитування. Центр внутрішньополітичних досліджень, НІСД. 2023. URL: https://niss.gov.ua/sites/default/files/2023-07/ad_analiz-zagroz_14072023.pdf

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-01-02

Як цитувати

[1]
Швець , К.А. 2024. Проблеми розвитку публічної політики України у воєнний період. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Січ 2024), 123-125.

Номер

Розділ

Секція 2. Політичні технології та державне управління