Використання фреймворку Entіty для роботи з реляційними базами даних у застосунках на мові С#

Автор(и)

  • А. О. Козачок Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • В. М. Гончар Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

бази даних; фреймворк Entіty; програмування

Анотація

У сучасному програмуванні реляційні бази даних відіграють важливу роль для того, щоб забезпечити ефективну організацію та зберігання даних. Збільшення обсягу інформації ставить перед розробниками завдання ефективно управляти даними, адаптувати бази даних до різних змін програмного коду та забезпечення високої продуктивності додатків. Саме через це особливого значення набувають технології доступу до даних. Серед цих технологій виділяють потужний інструмент для роботи з реляційними базами даних – Entіty Framework. Цей фреймворк забезпечує ефективний і зручний для розробників спосіб доступу до реляційних даних і керування ними, перетворюючи їх на предметно-спеціальні об’єкти.

Біографії авторів

А. О. Козачок , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

В. М. Гончар , Донецький національний університет імені Василя Стуса

асистент, асистент кафедри інформаційних технологій

Посилання

Entity Framework documentation hub: вебсайт. URL: https://learn.microsoft.com/en-us/ef/ (дата звернення: 13.11.2023).

Фандеєва Я. А., Катєльніков Д. І. Розробка розподіленої інформаційної системи транспортної компанії для оптимізації вантажних перевезень. Аналіз методів реалізації інформаційної системи: магістерська робота. ВНТУ. 88 с.

Entity Framework VS LINQ to SQL VS ADO NET with stored procedures. URL: https://www.edureka.co/community/204664/entity-framework-vs-linq-sql-ado-net-with-storedprocedures (дата звернення: 13.11.2023).

Entity Framework architectural components: вебсайт. URL: https://subscription.packtpub.com/book/programming/9781783550012/1/ch01lvl1sec12/entityframework-architectural-components

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-01-03

Як цитувати

[1]
Козачок , А.О. і Гончар , В.М. 2024. Використання фреймворку Entіty для роботи з реляційними базами даних у застосунках на мові С#. Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень. (Січ 2024), 141-143.

Номер

Розділ

Секція 3. Прикладні інформаційні технології, інформаційна безпека