Особливості захисту сучасної інфосфери в умовах стороннього кібернетичного впливу - Мазур , Ю.О.; Зелінська , О.В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2021)
З розвитком IT-технологій, все більшої уваги потребує інформаційне середовище (кіберпростір). Якщо раніше аби нанести шкоди державі використовували збройні війни, то з появою IT додалась ще одна небезпека – кібервійна. За статистикою в Україні упродовж тижня стається близько 40 тисяч кібератак. Найбільше страждають такі сфери як: банківська справа та державні установи. Фахівці пояснюють, що кількість нападів також пов’язана з додатком “Дія”, адже саме там зберігається великий обсяг персональної інформації українців. І хоча розробники додатку вказують на те, що “Держава в смартфоні” на високому рівні програмно захищена, це не зменшує кількість спроб злому застосунка.