Механіка руху крові в аорті - Маркушевська , А.В.; Савченко , М.О. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2021)
Розглядається рух крові в судинах з точки зору гідродинаміки [1], [2], а саме вивчається закон зміни артеріального тиску в аорті людини протягом повного серцевого циклу [3].