Впровадження публічних е-консультацій в Україні - Швець , К. А. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2021)
Публічна політика в глобальному масштабі вимагає максимальної співучасті акторів у формуванні нового управлінського, комунікативного та ідеологічного концепту світового розвитку. У той же час в сучасному світі з’явилося безліч нових акторів політики, які здатні впливати на політичний процес на мікро-, макро- та мегарівнях, що стало результатом змін і появи нових форм публічної взаємодії різних суб’єктів політики в процесі вироблення нових моделей комунікації і глобального управління. Важливим інструментом ефективної реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами є їх залучення до прийняття рішень органами державної влади, зокрема через механізм електронних консультацій.