Використання метаданих в сучасному світі - Стефанишен , А.А.; Гончар , В.М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2022)
Вперше про метадані заговорили ще у 1990-х роках. Саме тоді було піднято проблему опису мережевих ресурсів у доповіді Б. Тіллета, тоді й з’явився термін «метадані». Правда в ті роки цей термін трактували так: Метадані – це інформація, що формується видавцями електронних ресурсів як обов’язковий мінімум відомостей, що дає каталогізатору можливість використати їх при систематизації у чітко регламентованому середовищі електронного каталогу з відповідними правилами і стандартами.