Як можна реалізувати модель зеленого міста у наших реаліях - Цеханівський , В.О.; Ніколюк , П. К. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2022)
Найактуальнішими проблемами 21 століття є виснаження звичайних енергетичних ресурсів, перенаселення міст, збільшення хімічного, фізичного та біологічного забруднення, а також глобальне потепління з усіма їхніми наслідками для якості життя. найбільше у цьому відношенні постраждають великі населені пункти, що характеризуються високою щільністю населення та забудови; отже, планувальникам доведеться переглянути їх структуру та функції, щоб задовольнити потреби сталого міського життя.