Використання бібліотеки Javafx для побудови графіків і діаграм різних типів - Юстименко , Є. А.; Труханська , В. О.; Горяшин , А.С. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2022)
Графічна складова завжди була перевагою в програмах. Перший графічний інтерфейс, створений ще в 60-х роках, розробником із Стенфордського інституту[1], став основою для звичних нам вікон, без яких роботу з комп’ютером було б важко уявити. Стрімкий розвиток графічного інтерфейсу не оминув і мову програмування Java. Для створення графічного інтерфейсу використовуються бібліотеки “Swing”, “GTK+”, “JavaFX”, остання з яких і буде описана в цій доповіді.