Диференціальні рівняння в екології - Грабовенко , Н.В.; Половенко , Л.П. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2022)
Зважаючи на стрімкі зміни у світі живої та неживої природи, є вкрай необхідним не лише контроль та охорона природного середовища, а й розробка стратегій попередження негативного впливу людської діяльності на навколишнє середовище. Масштаб впливу антропогенних факторів на окремі компоненти довкілля все збільшується і з кожним роком тільки набирає обертів, що призводить до непоправних змін у життєво важливих параметрах біосфери, які суттєво позначаються на розвитку тваринного і рослинного світу. Проявами наслідків цих процесів є зменшення чисельності популяцій та кількості видів.