Моделювання економічних процесів - Григоренко , М. С.; Половенко , Л. П. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2022)
Сучасні концепції динамічних процесів в економіці головним чином сформувались в рамках кейнсіанського, неокласичного та неокейсіанського напрямків економіки. Коли завершилась Друга світова війна, кейнсіанську теорію почали критикувати економісти через те, що вона не враховувала економічну динаміку та проблему економічного зростання, коли економіка тільки відновлювалась після важких часів. Виникла необхідність до статичного аналізу Кейнса додати динамічний аналіз. Серед вчених Р. Харрод та Е. Домара – одні з провідних теоретиків нової моделі, яка доповнювала теорію Кейнса економічною динамікою.