Матричні ІР-квазігрупи 4-го порядку - Сохацький , Ф.М.; Луценко , А.В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2022)
Центральні квазігрупи в класі квазігруп відіграють таку ж саму роль, що і комутативні групи в класі всіх груп. Крім того, центральні квазігрупи є лінійними ізотопами комутативних груп, що дозволяє значно поглибити результати про оборотність, сформульовані авторами в [2, 3], зокрема, стосовно ізотопів груп, отриманих у [4]. Матричні квазігрупи є одним із видів центральних квазігруп, а в деяких випадках збігаються з матричними квазігрупами. Тому вивчення центральних і матричних квазігруп викликає значний інтерес.