Публічне управління навчальними закладами на регіональному рівні - Ліщук , А. О.; Примуш , М. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Система освіти є важливим елементом суспільного розвитку та формування людського капіталу. Якість освіти визначається не лише її структурою та змістом, але й тим, як вона відповідає потребам різних регіонів та груп населення. Управління якістю освіти є критично важливим аспектом, що впливає на результати навчання та розвиток суспільства загалом. В Україні, як у багатомовній та культурно різноманітній країні, існують різні вимоги та виклики стосовно управління якістю освіти в різних регіонах. Мовна політика, історичні та культурні особливості, регіональний розвиток, доступність до освіти та багато інших чинників визначають досвід управління якістю освіти в окремих областях.