Специфіка соціальних видатків під час війни в Україні - Чальцева , О. М.; Прямухіна , Н. В.; Талаш , В. Ю. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Соціальні видатки відіграють надзвичайно важливу роль у політичному, економічному і соціальному житті будь-якої країни. Тож у такі складні часи, які переживає українське суспільство, основне завдання державної соціальної політики – це захист усіх, хто потребує фінансової допомоги. Державні механізми реалізації соціального захисту мають на меті забезпечити всіх членів суспільства можливістю вільно розвиватись та реалізовувати свій потенціал, незалежно від соціального, національного, релігійного походження і політичних уподобань. Для цього в державі необхідно мати ефективну та дієву систему фінансового забезпечення соціального захисту за допомогою такого інструменту, як-от соціальні видатки.