Блокчейн-технологія в управлінні даними - Діброва , І. С.; Гончар , В. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Актуальність використання технології блокчейн полягає в її здатності забезпечити високу продуктивність і надійність кожної транзакції, що дуже важливо для бізнесу на конкурентному та динамічному ринку. Сучасні бізнес-мережі наповнені величезними потоками даних, які вимагають не тільки ефективності, але й миттєвого керування транзакціями та відстеження. Традиційні бази даних часто стикаються з обмеженнями в продуктивності та можливостях відстеження подій у реальному часі. Технологія блокчейн завдяки своїй структурі дає змогу миттєво підтверджувати та реєструвати транзакції, об’єднані в блоки, які утворюють послідовний ланцюжок. Це дає змогу відстежувати події в реальному часі та забезпечує неперевершену точність і швидкість обробки даних.