Застосування рядів Фур’є та перетворень Фур’є в аналізі та обробці зображень для комп’ютерної графіки - Бевзюк , А. Ю.; Фриз , І. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Розклад періодичних функцій у ряд Фур’є є ефективним інструментом для аналізу і моделювання різноманітних явищ. Це особливо важливо у сучасній комп’ютерній графіці, де обробка зображень, стиснення та відновлення мають велике значення. Метод рядів Фур’є дає змогу розглядати складні зображення як суму простих компонент, що спрощує їх обробку та аналіз.