Обґрунтування доцільності інвестиційного проєкту - Ткачук , Н. О.; Половенко , Л. П. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Фінансова стійкість підприємств є ключовим чинником розвитку української економіки. Для забезпечення стабільності підприємства необхідне постійне оновлення та розвиток. Для будь-якої реорганізації та удосконалення потрібні ресурси, тому постає питання максимально ефективного їх розподілу та використання. Інвестиційний аналіз налічує безліч способів, за допомогою яких можна майже безпомилково визначити доцільність, ефективність та окупність інвестиційного пpоєкту. ТОВ «Пирятинський сирзавод» – велике підприємство харчової, зокрема сиро-молочної промисловості, розташоване в місті Пирятині Полтавської області, є складником групи компанії «Молочний альянс», у 2-й половні 2000-х років є провідним у своїй галузі не лише в Полтавському регіоні, а й загалом у країні, має багато відзнак і нагород за якість і властивості продукції, яка випускається під торговою маркою «Молочний Шлях» [1].