Штучний інтелект як інструмент дезінформації - Сушинська , А. М.; Родигін , К. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Штучний інтелект – це галузь комп’ютерних наук, які можуть виконувати завдання, що традиційно вимагають людського інтелекту. Його можливості охоплюють широкий спектр сфер, зокрема медицину, фінанси, розпізнавання образів, ігри, робототехніку, переклад та створення картинок. Штучний інтелект розвивається досить швидко, і його застосування може мати значний вплив на суспільство, адже матеріал, який він створює, може ефективно маніпулювати нами та нашою свідомістю.