Цифровізація в інформаційно-комунікаційній системі сфери будівництва: законодавче регулювання, здобутки, невирішені проблеми (з досвіду ведення об’єктів будівництва Дніпровською міською радою) - Кузнецова , М. С.; Климова , К. І. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Проаналізовано роботу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Окреслено її переваги й перспективи. Акцентовано на проблемах роботи замовників будівництва. Розглянуто приклади гальмування будівництва, капітального ремонту й реконструкції на об’єктах, замовником яких виступає департамент капітального будівництва Дніпровської міської ради. Запропоновано шляхи вирішення проблеми: узгодження дій Мінінфраструктури й Мінцифри, а також постійний моніторинг законодавства у сфері будівництва та оперативне внесення відповідних змін до Єдиного реєстру.