Обмеженість традиційної теорії експертизи цінності документів з огляду на нові перспективи історичного джерелознавства - Савченко , С. В.; П’ятак , О. С. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Розглядається експертиза цінності документів (ЕЦД) в архівознавстві, аналізується двоєдиний підхід: джерелознавчий та інформаційний. Описано ключові принципи, критерії оцінки документів та їхні обмеження. Особливу увагу приділено критиці сучасних підходів і необхідності врахування ширшого спектра джерел для збереження історично цінної інформації в архівах.