Нормативне регулювання інституту волонтерства в Україні - Богомолов , М. Б.; Чальцева , О. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Проаналізовано законодавчу базу щодо забезпечення ефективності діяльності волонтерів та волонтерських організацій в Україні, а також розглянуто перспективи вдосконалення правового регулювання. Обґрунтовано необхідність уточнення деяких положень, що сприятимуть поліпшенню умов для роботи волонтерських організацій та посиленню їх підтримки з боку держави.