Верховна Рада України як публічний інститут в умовах воєнного стану в Україні - Мороз , В. О.; Чальцева , О. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Робота парламенту під час війни є надзвичайно складним завданням як з організаційного, так і з конституційно-правового погляду. Колегіальний характер діяльності законодавчого органу та особливості парламентських процедур вимагають спеціальних заходів для забезпечення його ефективного функціонування в умовах надзвичайних обставин, як-от воєнний стан.