Математичні методи в теорії ігор - Матвієва , А. І.; Луценко , А. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
Теорія ігор досліджує стратегічні взаємодії між учасниками в конфліктних або кооперативних ситуаціях. Основними математичними методами є матричні ігри, рівновага Неша та методи лінійного програмування. Ці підходи широко застосовуються в економіці, соціології та інженерних науках для вирішення прикладних завдань.