Вплив грамотності журналістів на довіру суспільства до ЗМІ - Борищук , В. В.; Стеблина , Н. О. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2024)
У дослідженні вдалося простежити ставлення здобувачів освіти щодо впливу грамотності журналістів на їх довіру до ЗМІ. Визначено, що попри нерівномірну частоту фіксації, респондентами мовних помилок та різної реакції на них, порушення грамотності частково або суттєво знижує довіру аудиторії до професійних медіа, що може призводити до відмови споживати їх новини.