«Трембіта» як інфраструктура цифрової економіки України - Анісімова , О. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
У роботі розглянуто функціонування системи електронної взаємодії «Трембіта» як ключового елементу цифрової трансформації публічного управління в Україні. Визначено переваги системи для держави, бізнесу та громадян, зокрема підвищення прозорості, ефективності й економічної доцільності управлінських процесів. Наведено приклад практичного використання «Трембіти» через комплексну послугу «єМалятко», яка інтегрує роботу кількох державних органів в один електронний запит. Зазначено економічний ефект від впровадження системи, що становить понад 38 мільярдів гривень заощаджених коштів та 18 мільярдів транзакцій між установами.