Відкриті дані як інструмент підвищення прозорості та аналітичного потенціалу місцевої влади - Коробка , Т. О.; Ковальська , Л. А. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
Актуалізовано роль відкритих даних як ефективного інструменту забезпечення прозорості діяльності органів місцевого самоврядування та розвитку їх аналітичного потенціалу. Проаналізовано успішні кейси реалізації програм доступу до інформації, контролю за діяльністю органів влади, моніторингу та аналітики даних для ухвалення успішних управлінських рішень. Рекомендовано удосконалення нормативно-методичної бази, розвиток кадрового та аналітичного потенціалу, здійснення технічної інтеграції та автоматизації, підтримки партнерства і громадських ініціатив.