Стратегія сталого розвитку малого бізнесу в умовах післявоєнного відновлення України - Зелениця , І. А.; Мацишина, І. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
У тезах розглянуто особливості сталого розвитку малого бізнесу в умовах післявоєнного відновлення України. Визначено поняття «сталий розвиток» та «сталий розвиток малого бізнесу». Проаналізовано зміст і завдання Стратегії відновлення сталого розвитку та цифрової трансформації малого і середнього підприємництва на період до 2027 року. Виокремлено пріоритетні напрями Стратегії МСП. Приділено увагу ролі європейської інтеграції України та механізму фінансової підтримки Ukraine Facility. Показано, що державна політика підтримки бізнесу реалізується через державні програми «Доступні кредити 5–7–9 %» та «єРобота». Розкрито значення регіональних програм розвитку малого підприємництва. Наголошено на важливості корпоративної соціальної відповідальності малого бізнесу. Обґрунтовано, що стратегія сталого розвитку малого бізнесу в умовах післявоєнного відновлення України має забезпечувати синергію між владою, бізнесом і суспільством.