Вплив віртуального соціуму на людину в сучасному світі - Крисак , І. А.; Дубель , М. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
Дослідження присвячене аналізу впливу віртуального соціуму на різні вікові групи користувачів, представленого переважно соціальними мережами, онлайн-спільнотами та ігровими платформами. Розглянуто позитивні та негативні сторони віртуального соціуму для різних поколінь. Віртуальний соціум має диференційований вплив на різні вікові групи, оскільки кожне покоління інтегрувалося в цифрову реальність на різних етапах свого життя та має відмінні моделі використання технологій.