Ризики обмеження публічного простору в умовах війни в Україні - Чальцева , О. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
У тезах розглянуто проблеми інституційної стійкості демократичної системи України в умовах воєнного стану. Проаналізовано ключові загрози принципам Good Governance (GG) – прозорості, підзвітності, участі громадян, верховенству права та ефективності, які виникли внаслідок обмеження публічного простору. Визначено ризики надмірної концентрації влади, згортання публічності та зниження ролі громадянського аудиту і контролю. Обґрунтовано необхідність пошуку інституційного балансу між безпекою і свободою як умови збереження демократичного потенціалу в умовах війни.