Оцінка рівнів молодіжної активності Вінниччини: застосування моделей участі - Шпорталюк , О. В.; Мацишина , І. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
У дослідженні здійснено аналіз рівнів молодіжної участі представників консультативно-дорадчих органів Вінницької області на основі моделі участі Лаури Ланді. Проаналізовано якість участі за компонентами «простір», «голос», «аудиторія» та «вплив», що дало змогу охарактеризувати сучасний стан молодіжної активності в регіоні. Результати відображають сучасний стан молодіжної активності й визначають напрями вдосконалення регіональної молодіжної політики.