Трансформація методології соціальних досліджень у контексті диджиталізації - Щередіна , Т. О. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
У дослідженні висвітлено тему трансформації методології соціальних досліджень під впливом диджиталізації та розвитку комп’ютерних технологій, зокрема штучного інтелекту. Цей процес розширює аналітичний інструментарій науковців і змінює підходи до збору та обробки даних, даючи змогу проводити масштабніші дослідження через цифрові канали. Наголошується, що диджиталізація впливає на світогляд дослідників, що приводить до формування нових соціальних теорій.