Прогнозування кількості вступників до закладу вищої освіти - Байраківська , В. В.; Січко , Т. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
Запропоновано прогноз кількості вступників на спеціальність 122 Комп’ютерні науки Донецького національного університету імені Василя Стуса на 2026–2027 роки. Прогноз базується на апроксимації часових рядів за 2016–2024 роки методом лінійного вирівнювання тренду. Встановлено статистично тенденцію до зниження, що дало змогу спрогнозувати зменшення кількості вступників до 49 осіб у 2027 році.