S-вирази, гомоіконність та REPL: аналіз архітектури Lisp - Колібабчук , Д. І. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
Тези присвячено аналізу філософії Lisp. Розглянуто, як єдиний синтаксис S-виразів уможливлює гомоіконність («код як дані»). Показано, що це дає змогу створювати потужні макроси та забезпечує ефективну інтерактивну розробку в середовищі REPL.