Порівняння класичних і нейромережевих методів розпізнавання об’єктів у реальному часі - Афанасьєва , Д. С.; Ніколюк , П. К. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
У роботі проведено порівняльне моделювання ефективності класичних і нейромережевих методів розпізнавання об’єктів у реальному часі. Оцінено швидкодію, затримку та стабільність роботи моделей HOG + SVM і Faster R-CNN MobileNetV3 у режимі CPU, визначено напрями подальшої оптимізації гібридних систем.