Роль машинного навчання та комп’ютерного зору в керуванні дронами - Олексієнко , Є. О.; Ніколюк , П. К. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
Розглянуто інтеграцію машинного навчання (МН) та комп’ютерного зору (КЗ) для автономного керування дронами. Проаналізовано ключові технології: згорткові нейронні мережі (CNN) для детекції об’єктів та методи SLAM для навігації. Ці алгоритми дають змогу БПЛА сприймати середовище та приймати самостійні рішення.