Зрівняння ефективності застосування різних архітектур нейронних мереж для запобігання та виявлення кібератак на мережеві ресурси в період воєнного стану - Юкальчук , А. І.; Загоруйко , Л. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2026)
У роботі проведено порівняльний аналіз ефективності різних архітектур штучних нейронних мереж (MLP, CNN, SOM, Hopfield, а також гібридних моделей CNN+MLP і Transformer+Hopfield) для задачі запобігання та виявлення різних типів кібератак і мережеві ресурси в умовах воєнного стану. Реалізацію всіх архітектур виконано мовою Python із використанням сучасних бібліотек машинного навчання.