Сучасні інструменти дієвої комунікації: block chain технології - Гуленко , Н.; Яворська , Т. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2021)
Інноваційні інформаційні технології відіграють важливу роль в соціокультурній комунікації, створюють і поширюють нові способи розповсюдження інформації та доступу до інформаційних ресурсів. Сучасними та актуальними інструментами дієвої комунікації є інноваційне програмне забезпечення, застосунки, вебсайти, цифрові технології. В зв’язку з зростанням та популяризацією бізнесу в мережі Інтернет, на новий рівень виходить технологія блокчейн, яка нині активно впроваджується в усі сфери діяльності суспільства.