ІКТ в управлінській діяльності керівника - Іванова , Н.С. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2021)
Процес інформатизації одна із перспективних напрямів розвитку освіти на сучасному етапі. Використання інформаційних технологій у управлінні закладом дає якісно нові можливості керівнику. Нові завдання, які вирішує система освіти: підвищення якості освіти, її доступність та ефективність, вимагають модернізації управління цією сферою, значного ускладнення управлінських функцій, підвищення рівня кваліфікації керівників закладів. Одним із пріоритетних напрямів в освіті є розвиток єдиного інформаційноосвітнього простору, який має забезпечити ефективну взаємодію учасників освітнього процесу, доступ до інформаційних ресурсів різного рівня, розвиток сучасних освітніх технологій та інформаційної культури громадян як умови реалізації принципів доступності та безперервності освіти, забезпечення якості освіти .