Розробка системи формування розкладу навчальних занять: користувачі, права доступу та розмежування даних - Слободянюк , К. О.; Римар , П. В. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2021)
З розвитком технологій та появою можливості зберігати дані на окремих елементах та мати доступ для їх обробки, у сучасному світі перед людиною постало завдання розмежування даних та доступу. На даний момент технології досить глибоко впровадилися в повсякденне життя людини та все більше спрощують роботу людям. З одного боку, це створює певні переваги, з іншого боку це сприяє тому, що в міру укрупнення інформаційної системи, зростає її інерційність і інформаційний контур доступу, зростає кількість «точок доступу», а також кількість користувачів.