Проблеми цифровізації в Україні в умовах пандемії COVID-19 - Кошляк , Д. В.; Чальцева , О. М. (Прикладні аспекти сучасних міждисциплінарних досліджень, 2021)
Одним із основних інструментів політики в сучасних умовах є інтерактивні технології, що дозволяють розширити публічний простір, залучити до нього більшу кількість учасників і оновити систему управління. В широкому розумінні цифровізація – це насичення фізичного світу електронно-цифровими пристроями, засобами, системами та налагодження електронно-комунікаційного обміну між ними, що фактично уможливлює інтегральну взаємодію віртуального та фізичного, тобто створює кіберфізичний простір.